Hur Fungerar UPS

Fungerar

Oavsett hur långt du befinner dig från din närmaste granne om du bor i USA eller Europa, så kan UPS med största sannolikhet leverera till din adress. UPS kan leverera till 80 procent av vår planet inom 48 timmar, så om du bor någon annanstans, är det fortfarande ganska troligt att UPS kan hitta dig för att släppa av eller plocka upp paket.

Det är en hel del adresser, och en massa paket. I själva verket levererades ca 4 miljarder paket och brev på ett år av UPS. Det är mer än ett paket för var annan människa i hela världen.

Tillvägagångsätt
Så hur exakt klarar UPS av att göra detta? Vad krävs det för att få ett paket från en dörr till en annan på mindre än två dagar, även om dörren är på andra sidan av världen?

Det börjar oftast med upphämtning och slutar med leverans — varje vardag levererar UPS mer än 16 miljoner paket och dokument över hela världen. Men upphämtning och leverans är en liten del av processen.

Den är mycket större, mer imponerande UPS Sverige, mer komplicerade steg är den typ som separerar och ordnar alla dessa paket. Det är helt automatiskt, och detta tar en stor, slumpmässig hög med paket och sorterar ner i massor av små, organiserade högar.

Sortering
För att förstå denna sorteringen, måste du veta lite om vad som händer med ett paket innan det kommer till det steget. Så, tänk att tre av dina vänner har flyttat till andra sidan av Sverige. Nu vill du skicka dina vänner några presenter.

Först kanske du vill att en av dina vänner ska ha en gåva som är något mindre. Du kanske har köpt en boken eller liknande du vill att någon utav dina andra vänner ska ha. Den tredje vännen tänker du ska få ett kuvert med presentkort eller liknande. För att skeppa dessa paket via UPS kan du göra en av två saker:

Gå till UPS hemsida, skriv in all nödvändig information om ditt paket, skriva ut smarta etiketter och boka en upphämtning.

Ta ditt paket till UPS-butik eller disk, där du själv eller en UPS-anställda kommer att ange samma information i en dator och skriva ut de nödvändiga etiketterna.

Oavsett, så kommer dina paket att ha etiketter som har konventionella streckkoder och UPS maxi-koder. Genom hela leveransprocessen, kan maskiner och UPS-anställda använda dessa etiketter för att läsa dessa koder och hämta den information som ursprungligen finns i datorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *